معرفی پل:
💠 پل کله نام پلی بر روی زاینده رود می باشد. این ارتباط دو محله نوگوران و مدیسه را بر قرار میکند. پل کله از آثار تاریخی شهرباغشاد محسوب می گردد. قدمت آن به پیش از دوران صفویه بر میگردد.
ساختار پل:
💠 پل تاریخی کله دارای ۹۸ متر طول، ۶ متر عرض و ۱۱ دهانه است. قدمت آن به پیش از دوران صفویه بر میگردد. ساختار پل از مصالح آجر ، سنگ و ساروج بنا شده است.
💠 این پل در ۲۳ شهریور ۱۳۸۲ به شماره ۱۰۲۳۸ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
تاریجچه پل:
💠 روزگار صفوی دوران عظمت و شکوه اصفهان بوده است. شاه عباس صفوی اقدام به نوسازی راه ارتباطی کهن بین بختیاری و خوزستان کرده است. وی در جهت سهولت حمل ونقل و هموار کردن راه قدیمی لنجان پلی جدید در حاشیه شمالی زاینده رود ایجاد نمود. این پل به سوی غرب اصفهان بود. راه هموار که بر روی زاینده رود و در مجاورت محله های نوگران و مدیسه قرار دارد. در ابتدا پل قلعه نام داشت ولی به تدریج تحت تاثیر گویش رایج این مردمان پل کله خوانده شد.
💠 این پل در سال ۱۳۰۰ در اثر سیل آسیب دید و مرمت شد. بعد از آن در سال ۱۳۵۳ و ۱۳۸۵ نیز مرمتهایی بر روی این پل انجام شد. در اثر مرمت ها شکل ظاهری برخی ازدهانهها تغییر پیدا کرده است.
جنس پل:
💠 در کالبد آجری پل کله، چشمه طاق نامساوی راهی به سوی رود باز کرده اند. شیوه اجرای معماری پل به فرم جناغی است.
💠 باغها و بیشههای سرسبز اطراف پلکله از دیرباز یکی از گردشگاههای مجاور اصفهان بوده است. پل کله بر روی پایههای سنگی قرار دارد. موج شکنهایی در مقابل هجوم بی امان آب ازاین پایهها مراقبت می کنند. این موج شکنها درهر دو طرف پل به فرم سه گوش اند. چشمهها توسط پایههای سنگی زنجیر وار به هم حلقه شده اند. راهی بنیان نهاده اند که از سالیان پیش مستحکم رو در روی رود قرار گرفته است.